Împrejurimi
Plimbări

Scurtă plimbare pe deal
O plimbare ușoară de 30 de minute, cu priveliște foarte tare spre Țara Bârsei.

Vâlcele, apă minerală
Satul Vâlcele a fost odată o stațiune balneoclimaterică bine îngrijită, însă păstrează modest acestă amintire. Din tabără ajungeți lejer în aproximativ 30 de minute la izvor dacă mergeți pe jos.
Orașe din apropiere
Sfântu Gheorghe
La 9 kilometri distanță se află Sfântu Gheorghe, orașul de reședință al județului Covasna. Aici poți vedea centrul »

Biserica fortificată
Vechea piață a orașului, biserica fortificată din secolul XV. Vezi turul virtual

Muzeul Național Secuiesc
În clădirea proiectată de către arhitectul Karoly Kos se află cel mai reprezentativ muzeu al patrimoniului secuiesc, având bibliotecă, departament de geografie și arheologie și etnografie. Turul virtual al muzeului.

Parcul Elisabeta
O bijuterie de parc, denumit după un mic spațiu verde proiectat în centrul orașului în amintirea Reginei Sissi. De-a lungul anilor suprafața a fost mărită la câteva hectare. Priveliște de pe podeț »

Castelul din Arcuș și grădina sa
În satul Arcuș situat la 3 km de localitatea Sfântu Gheorghe se află Castelul Szentkereszty. Clădirea se păstrează și azi în stare bună, iar grajdul a fost reabilitat în spațiu expozițional, aici funcționând un centru cultural. Grădina este magnifică. Turul virtual (Kastélyok->Árkos).
Mai multe de vizitat în Sfântu Gheorghe », Harta orașului »
Brașov
Cândva centrul sașilor din Transilvania, azi reședință de județ, orașul Brașov este poziționat la 40km distanță de câmpul Benedek.

Centrul istoric
Centrul istoric al Brașovului trebuie vizitat. În mijlocul pieței centrale se află vechea primărie care se afla în proprietatea celei mai bogate bresle transilvănene, cea a blănarilor. Descriere detaliată.

Biserica Neagră
Biserica evanghelică săsească din Brașov este cea mai mare biserică din România și în același timp cel mai estic monument gotic al Europei. Detalii »

Biserica Sfântul Nicolae
Datând ca așezământ din 1292, Biserica Sf. Nicolae domină, prin dimensiunile sale impresionante. În curtea sa a fost înființată prima școală românească. În prezent edificiul adăpostește "Muzeul Prima Școală Românească". Detalii »

Sinagoga
Sinagoga Neologă din Brașov a fost construită între anii 1899-1901. Edificiul funcționează și azi cu același scop. Este vizitabil, iar în curte există o cafenea. Descriere detaliată.

Cetățuie
Cetăţuia de pe Strajă, sau Dealul Cetăţii, cum e numit astăzi este o fortificație de 64m înălțime deasupra orașului. Descriere detaliată

Tâmpa
Înălțimea de 960m, la 350m deasupra orașului permite o priveliște minunată spre Brașov și bazin. Se poate urca pe jos (durata: o oră) sau cu telecabina (durata: 2 minute). Detalii »
Drumeții la picior

Câmpul Benedek – Șugaș băi
Efortul celor 15km de drumeție se vor răsplăti prin drumul prin pădurea de foioase, iar la capătul drumului vă așteaptă o baie rece.
Ture de bicicletă

Circuitul Bisericilor fortificate săsești
Drum de o zi în satele săsești din apropiere, cu trei biserici fortificate și două cetăți.

Câmpul Benedek – Sfântu Gheorghe – Șugaș băi – Câmpul Benedek
Lejer, 30km pe drumuri forestiere cu izvor de apă minerală.
Ospitalități
Spațiul tabererei este situat chiar la poalele pădurii și nu există baruri și restaurante (nici magazine) în imediata apropiere. Recomandăm barurile din Vâlcele doar celor interesați de acel tip. Însă la câțiva kilometri distanță, în orașul Sfântu Gheorghe există numeroase restaurante, ceainării și cafenele, cofetării
Restaurante

Bástya (Ábel)
Restaurant și terasă cu atmosferă plăcută într-o stradă liniștită din centrul orașului (Strada Oltului).

Szent György pince
Dacă ați petrece mai mult timp la o cină deosebită cu un pahar de vin, vă recomandăm Szent György Pince Tur virtual » szentgyorgypince.ro »
Alte restaurante din Sfântu Gheorghe »
Cafenele

Tein
Tein este frecventat în primul rând de către artiștii locali: actori, pictori, interpreți, DJ. Este și ceainărie, și bar, aflat într-o minunată clădire de secol XIX în centrul orașului, lângă parc. Tein pe dinăuntru » tein.ro »
Program
Programul și activitățile zilnice din timpul taberei se vor stabili de către voi. Vezi cine a mai fost pe la noi și ce alte activități au avut participanții: