Mit kínál a környék

Séták

Rövid séta a dombtetőre

Könnyű, 30 perces séta, ahonnan megcsodálhatóak a Kárpát kanyar vonulatai és a Barcaság.

Előpataki borvíz

Előpatak egykor csodásan karbantartott üdülőfalu volt, amit mára elnyelt az idő. Ma többnyire csak egy jóízű borvízkút maradt belőle, ami félórás sétára (3km) van a tábortól.

Közeli városok

Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye székhelye 9km-re található a tábortól. Nézz körül a központban »

Vártemplom

A város régi ópiaca, itt található a középkori református vártemplom a XV. századból. Részletes leírás », Virtuális séta

Székely Nemzeti Múzeum

A székelység és a székelyföldi regionális örökség legmagasabb színvonalú múzeuma. Könyvtár, természettudományi, régészet-történelem és néprajzi osztály működik. Virtuális túra a múzeumban.

 

Erzsébet park

A város egyik fő ékessége az Erzsébet park. Neve Sissi királyné emlékére ültetett hársfaköröndről spontánul átterjedt a többhektáros terület egészére. Nézz körül a parkban a hídról »

Árkosi kastély és kert

A Szentgyörgy mellett lévő Árkoson található Szentkereszty-kastély a mai napig jó állapotban van, jelenleg kultúrális központként funkcionál. A dendrológiai parkjának maradványai még mindig lenyűgözőek. Virtuális túra (Kastélyok->Árkos), leírás

 

További látnivalók Sepsiszentgyörgyön », Várostérkép »

Brassó

Az erdélyi szászok egykori központja, Brassó megye székhelye, 40km-re található a tábortól.

Belváros

Brassó központját nem szabad kihagyni. A főtér közepén áll a régi városháza, mely eredetileg a város leggazdagabb céhének, a szűcsök céhének tulajdonában volt. Részletes leírás.

Fekete templom

A brassói szász evangélikus Fekete templom Románia legnagyobb temploma, egyben az európai gótika legkeletebbre fekvő jelentős alkotása. Részletesen »

 

Szent Miklós templom

A bolgárszegi ortodox templomra vonatkozó első forrás 1399-ből származik, a mai kőtemplom alapja a XVI. századból származik. Udvarában épült az első román iskola. Részletek »

Zsinagóga

Ez a neológ zsinagóga 1899-1901 között épült fel, és még ma is zsinagógaként működik. Részletes leírás.

 

Fellegvár

Az erdős Fellegvár-hegyen, 64 méterrel a város fölé emelkedő erőd. Részletes leírás

Cenk

350 méterrel magasodik a város fölé, szép kilátás nyílik róla Brassóra és a Brassói-medencére. 1 órás sétával vagy felvonóval lehet feljutni. Részletesen »

 

Gyalogtúrák

Benedekmező - Sugásfürdő

Megéri a 15km-es gyaloglást, mert szép lombhullató erdőn megy keresztül és a meghódított hegy tetején egy hideg fürdő várja a kirándulókat.

 

Bringatúrák

Szász erődtemplomok körtúra

1 napos bringatúra, a közeli szász vidékre, 3 erődtemplommal és 2 várral. Részletek »

Benedekmező - Sepsiszentgyörgy - Sugás - Benedekmező

Laza, 30km-es túra hűs erdei utakkal és borvizes fürdővel.

 

Vendéglátás

A tábor közvetlen környékén (lévén, hogy az erdő lábánál fekszik) nincsenek vendéglátó helyek. Az előpataki kocsmákat az efféle szubkultúrák kedvelőinek ajánljuk. A néhány km-re lévő Sepsiszentgyörgyön viszont számos étterem, kávézó és cukrászda található.

Éttermek

Tribel

2 in 1 pizzázó és önkiszolgáló étterem egyben. Nyáron terasszal. Nézz körül a Tribelben »

Bástya (Ábel)

Étterem napi menüvel és hangulatos terasszal a központ egy csendes utcájában (Olt utca).

 

Rézkakas

Étterem napi menüvel a központban rezkakas.ro »

Szent György pince

Ha kicsit több időt töltenél egy jó vacsorával, ha egy borozás jó ötletnek tűnik, akkor a Szent György pincét javasoljuk. Nézz be most a pincébe » szentgyorgypince.ro »

 

További éttermek Szentgyörgyön »

Kávézók

Tein

A teinbe járnak a helyi művész arcok, teázó, kávézó és kocsma is egyben. A bazár patinás épületében található, amely a központ meghatározó látványa. Építésének idejét, a 19. század második felének békebeli hangulatát csempészi vissza a jelenbe. Nézz körül a Teinben most » tein.ro »

Mikó cukrászda

Szuper fagylalt és sütemények; kávé, és ki is lehet ülni a cukrászda elé kitett asztalokhoz. Térkép »

 

Program

A tábor napi programját teljes mértékben ti határozzátok meg. Nézd meg kik jártak nálunk s milyen jellegű programokkal foglalkoztatták a táborozókat